top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFleur Thomson

Bescherm jezelf tegen COVID-19

Er is de afgelopen tijd veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsstatus van de patiënten die met Corona op de IC belandden en de mensen die eraan zijn overleden. Al eerder werden er risico groepen gedefinieerd; ouderen (boven de 60 jaar), overgewicht en een lage vitamine D status.

De meest recente onderzoeksresultaten geven aanvullende informatie. Bij alle patiënten die enorm ziek werden en/of zijn overleden bleek dat ze allemaal een tekort hadden aan de mineralen Zink en Selenium.

Een tekort aan deze mineralen houdt verband met ons voedingspatroon dat veelal bestaat uit gemaksvoedsel. Dit zorgt ervoor dat we niet genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgen, terwijl we die nodig hebben om gezond te blijven.

Selenium en Zink komen voor in zowel dierlijke als plantaardige voeding. Door het eten van vlees en vis, schaal- en schelpdieren voeg je deze mineralen gemakkelijk toe.

Dierlijke selenium rijke bronnen zijn tong, tonijn, sardines, haring, makreel, ansjovis, en zalm, maar ook garnalen, krab, inktvis en oesters.

Zink zit weer meer in vlees zoals lever en rundvlees, maar ook in makreel en sardines.


Plantaardige bronnen met selenium en zink zijn noten en zaden zoals paranoten, cashewnoten, chiazaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en tahin (sesampasta). Maar ook zeewier nori is een rijke bron van beide mineralen.

De rijkste bron van selenium is oester en de rijkste bron van zink is de paranoot.

Kies altijd voor ongebrande en ongezouten noten, vlees en vis van biologische oorsprong (liefst biologisch-dynamisch) zodat deze mineralen er ook daadwerkelijke in zitten.

Grote tekorten kun je aanvullen met het innemen van een hoogwaardig supplement dat een goede aanvulling is op bovengenoemde voedingsmiddelen. Het multi vitamine en mineralen supplement Xtend heeft alle ingrediënten die de tekorten kan aanvullen. Naast selenium en zink zit het ook vol met andere mineralen en vitamines. Allemaal met een natuurlijke oorsprong.

Door bovenstaande adviezen toe te voegen aan je voedingspatroon bescherm jij jezelf optimaal. Heb je hulp nodig bij aanpassingen of heb je vragen. Ik begeleid je graag en kan je alles vertellen over volwaardige voeding aangevuld met hoogwaardige supplementen. Neem

contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Zonnige groet,

Fleur64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page