top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFleur Thomson

Ben jij in balans?Als ik jou die vraag zou stellen, wat zou jouw antwoord zijn? Ik dacht werkelijk waar dat ik op celniveau in balans zou zijn. Dus zonder aarzelen heb ik een test gedaan waarmee je met een vingerprikje druppeltjes bloed verzameld en opstuurt naar een laboratorium waar je vetzuurprofiel wordt doorgemeten. En wat bleek, ik was best wel uit balans. En dat terwijl ik enorm op mijn voeding let en een enorm lifestyle change ben ondergaan. Maar de burn-out waar ik doorheen ben gegaan heeft ervoor gezorgd dat de achterstanden in mijn lichaam zijn opgelopen. Hier zie je mijn testresultaten:Zoals je kunt zien is het ideale vetzuurprofiel uit balans. Ons DNA is geprogrammeerd op een omega 6:3 balans van 1:1 met een bandbreedte naar 3:1. Uit deze resultaten kunnen wij concluderen dat ik te weinig omega 3 binnenkrijg en 1,5 x te veel omega 6. Wat zegt deze uitslag nu; dat ik bewerkte producten moet laten staan en vers gevangen vis op het menu moet zetten, of visolie gewonnen uit wilde vissen.


Kijken we naar mijn afweerwaarde, deze is 0,0%. Daar schrok ik best wel van. Dit houdt in dat mijn weerstand (afweerwaarde) onvoldoende is om ongewenste indringers (virussen, bacteriën, parasieten) buiten de deur te houden. Je weerstand wordt gevormd in je darmen door de darmflora. Voor mij is het handig om een prebiotische voedingsvezel toe te voegen aan mijn dagmenu zodat mijn darmflora voldoende voeding krijgt om aan te sterken. Dat hebben ze hard nodig. Vezels haal je uit groente en fruit, volkoren granen en zilvervliesrijst. Handig om te weten voor het boodschappenlijstje.


Mijn omega 3 index is te laag, dit krijg ik omhoog door iedere dag balans olie in te nemen, hiermee verhoog ik deze waarde in hopelijk 4 maanden.


Mentale kracht is ook onvoldoende en dat is logisch. Onze hersenen bestaan voor een groot gedeelte uit vetachtige stof, krijg je te weinig omega 3 binnen dan merk je dat en beïnvloedt dat je flexibiliteit in denken en ervaren (glas is halfleeg of halfvol effect, kort lontje). Voeg je dagelijks een lepel visolie toe aan je dagmenu, dan zal je zien dat je mentale kracht met sprongen vooruitgaat.


Vloeibaarheid van het celmembraan: ook onvoldoende. Een logisch gevolg van te veel omega 6 inname. Omega 6 werkt ontstekingsbevorderend, omega 3 ontstekingsremmend. Doordat mijn immuunsysteem constant “aan” staat heeft dit veel invloed op de doorlaatbaarheid van het celmembraan. Deze verharding heeft tot gevolg dat voedingsstoffen en medicijnen niet optimaal worden opgenomen en dat afvalstoffen niet maximaal worden afgevoerd. Door een vitamine en mineralen supplement toe te voegen bij het ontbijt, in combinatie met balansolie, wordt het celmembraan weer soepel en doorlaatbaar. Om geen ontgiftingsverschijnselen te krijgen van de hoeveelheid afvalstoffen die uit de cellen vrij komen is het van belang dat we vitaminen en mineralen klaar hebben staan om de afvalstoffen op te vangen en af te voeren. Krijg je last van hoofdpijn, buikpijn, onregelmatige en dunne ontlasting, dan is dat het ontgiftingsproces, dit kun je goed ondersteunen door Xtend+ toe te voegen (vitamine en mineralensupplement).


Als laatste de AA-index (arachidonzuur)

Dit is de enige omega 6 die ons lichaam niet zelf aanmaakt en uit voeding moet komen. Ook hier krijg ik te weinig van binnen en een aanpassing in mijn voedingspatroon gaat mij hierbij helpen.


Nu ik dit weet kan ik op maat mijn ondersteunende supplementen inzetten. Hiermee loop ik de achterstand in en met kleine aanpassingen in mijn voedingspatroon hou ik het op peil.


Inmiddels gebruik ik nu 3 maanden het Health Protocol pakket, waarbij ik mezelf 8 maanden de tijd geef om op celniveau weer in balans te komen en de resultaten zijn nu al merkbaar; * helderder in mijn hoofd; * fit opstaan en voor de wekker wakker; * het korte lontje wordt langer; * positievere kijk op het leven; * warmer dan voorheen (heb enorm ondergewicht); * minder droge huid; * minder spierspanning onder mijn voeten.


En dit is pas het begin. Ben jij benieuwd of je in balans bent? Ik mag 10 testen GRATIS* weggeven. Dus wacht niet langer en vraag er 1 bij mij aan. Samen bespreken wij de resultaten en ontvang je aan de hand van de testresultaten een voedings- en lifestyleadvies op maat. Inspire change in life!

Op de website van Zinzino vind je nog veel meer informatie: https://www.zinzino.com/site/NL/nl-NL


*bij aanschaf van een abonnement van het Health Protocol pakket waarbij je gedurende 8 maanden begeleiding krijgt inclusief een voedings- en lifestyleadvies op maat. Wil je alleen de test, dan betaal je € 109,- incl. BTW.

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page